SCURT ISTORIC

Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Prichindelul’’ Rădăuţi este o instituţie de stat, cu program prelungit, (7.30 – 17.30), situată în strada Gen. Iacob Zadik, nr. 37, municipiul Rădăuţi, județul Suceava.

A fost înfiinţată la data de 1 septembrie 1968 având denumirea de Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.2 Rădăuţi. Până în anul 2007, când am intrat în spațiul actual, această unitate de învățământ a avut mai multe locații: din 1968 până în anul 1976 și-a desfăşurat activitatea în clădirea Parohiei Ortodoxe Rădăuţi, apoi de la data de 1octombrie 1976 până în mai 2007 grădiniţa și-a desfăşurat activitatea în str. T.Vladimirescu nr.1-2, într-o curte cu două clădiri, vis a vis de Casa de Cultură a municipiului.

În octombrie 2000 grădiniţa a primit numele de Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Prichindelul” Rădăuţi.

În anul 2006, odată cu reorganizarea unităţilor de învăţământ, grădiniţa noastră a primit statutul de unitate preşcolară cu Personalitate Juridică – U.P.J., primind în subordine ca unitate structură – U.S., Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Pinochio” Rădăuţi iar din anul 2017 a primit în  subordine și Grădiniţa cu Program Normal ,,Arlechino” Rădăuţi care își desfăşoară activitatea în aceeași clădire cu Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Pinochio” Rădăuţi.

 La Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Prichindelul’’ Rădăuţi îşi desfăşoară activitatea zilnic 168 copii, cuprinşi în 6 grupe, 12 cadre didactice.

Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Pinochio” Rădăuţi a fost prima grădiniță cu program prelungit (7.30 – 17.30) din orașul nostru și de la înființare până în anul 2000 a avut numele de  Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1 Rădăuţi. De asemenea și această grădiniță a avut mai multe locații: inițial și-a desfăşurat activitatea în clădirea din fostul cinetatograf ”Flacăra”, apoi în clădire unui fost cabinet veterinar. Din anul 2012 grădinița își desfăşoară activitatea în această ultimă locație din strada Dimitrie Dan, nr. 8A, municipiul Rădăuţi.

La Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Pinochio’’ Rădăuţi îşi desfăşoară activitatea zilnic 108 copii, cuprinşi în 4 grupe, 8 cadre didactice.

Grădiniţa cu Program Normal ,,Arlechino” Rădăuţi este o grădiniță cu program normal, 5 ore pe zi, (7.30 – 12.30) strada Dimitrie Dan, nr. 8A, municipiul Rădăuţi. Această grădiniță funcționează în locația actuală din anul 2010, anterior având sediul într-o clădire cunoscută sub denumirea de ,,Casa Tineretului”, din str.1 Mai.

La Grădiniţa cu Program Normal ,,Arlechino” Rădăuţi îşi desfăşoară activitatea zilnic 49 de copii, cuprinşi în 2 grupe, 2 cadre didactice.

Limba de predare a fost şi este şi în prezent, limba română.

Call Now Button Scroll to Top